عمل جراحی لاغری، یکی از روش های کاهش وزن است که انواع مختلفی دارد و افراد زیادی طبق نظر پزشک متخصص جهت کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام به سراغ آن می روند. برای انجام عمل های لاغری لازم است آزمایشات و تست هایی انجام گیرد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که آیا این تست ها همانند دیگر آزمایش هایی است که برای جراحی های دیگر به کار می رود؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما در این مقاله از اسلیودکتر همراه باشید تا شما را با انواع آزمایش های قبل از عمل لاغری آشنا کنیم.
قبل از عمل های لاغری مانند عمل اسلیو یا بای پس لازم است سلامت بیمار مورد ارزیابی دقیق و کلی قرار گیرد تا از بروز عوارض احتمالی بعد از عمل جلوگیری کرد. مثلاً بررسی عملکرد طبیعی و مناسب تیروئید قبل از عمل بسیار مهم است چرا که کم کاری تیروئید می تواند منجر به مرگ فرد بعد از عمل جراحی شود. یا اگر فرد مبتلا به دیابت است باید میزان قند خون او کنترل شود، زیرا قند می تواند فشار خون را بالا ببرد.
آزمایش های قبل از عمل لاغری مشخص می کند که بیمار دارای مشکلات تنفسی، اختلالات کبدی و .. هست یا خیر.
برخی از مهم ترین آزمایش های قبل از عمل لاغری را در ادامه معرفی می کنیم که انجام برخی از آن ها ضروری هستند و برخی دیگر فقط در بعضی از عمل ها درخواست می شوند.
یکی از اصلی ترین آزمایش هایی که قبل از عمل لاغری انجام می شود، آزمایش خون است. هدف از این آزمایش، تشخیص کم خونی در فرد است. این آزمایش انجام می شود که اگر فرد مبتلا به کم خونی باشد پزشک مورد نظر اقدام به برطرف کردن آن کند. یکی دیگر از هدف های آزمایش خون تشخیص بادار بودن یا نبودن فرد است که در صورت بارداری عمل جراحی لاغری به تعویق می افتد.
یکی دیگر از مهم ترین آزمایش های قبل از عمل لاغری، آزمایش دیابت است که میزان قند خون را مشخص می کند. بیهوش کردن افراد مبتلا به دیابت خطرناک است و امکان دارد بعد از عمل به هوش نیایند. به همین منظور این آزمایش انجام می شود که اگر فرد به دیابت مبتلا بود، پزشک برای انجام عمل از روش های دیگری استفاده کند.
انجام آزمایش کارکرد کلیه برای افرادی که قصد انجام جراحی لاغری دارند، ضروری است. زیرا بیماران کلیوی بسیار حساس هستند و باید در تجویز داروها و رعایت رژیم غذایی این افراد دقت بالایی به خرج داد.
افرادی که انعقاد خون دارند، زخمشان به طور طبیعی خوب نمی شود. به همین علت قبل از عمل های لاغری ضروری است که آزمایش انعقاد خون انجام شود که اگر فرد مبتلا به این بیماری بود پزشک مورد نظر داروهای خاص برای او تجویز کند تا باعث بروز مشکل نشود.
راه تشخیص وجود عفونت در بدن بیمار، آزمایش ادرار است. با آزمایش ادرار اگر مشخص شود که فرد دارای عفونت است، پزشک با تجویز دارو قبل از انجام عمل به رفع عفونت اقدام می کند.
قبل از انجام عمل های لاغری پزشک با تست GI مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده، زخم معده و یا فتق هیاتال را در فرد تشخیص می دهد و از برنامه درمانی و غذایی مناسب برای او استفاده می کند.
ماموگرافی که یک تصویر اشعه ایکس از سینه است، تست مخصوص بانوان می باشد و قبل از عمل های جراحی لاغری برای مطمئن شدن از عدم ابتلا به سرطان سینه انجام می شود.
یکی از آزمایش های قبل از عمل لاغری، کولونوسکوپی نام دارد که برای تشخیص تغییر یا ناهنجاری در روده بزرگ و رکتوم انجام می شود. در این آزمایش، یک لوله بزرگ منعطف وارد رکتوم شده و دوربین فیلمبرداری متصل به آن به پزشک اجازه می دهد تا داخل روده بزرگ را مشاهده کند. کولونوسکوپی قبل و بعد از انجام عمل های لاغری برای تشخیص سرطان روده به کار می رود.
اندوسکوپی برای بررسی مشکلات و ناهنجاری های معده، مری و دوازدهه استفاده می شود. با این روش می توان علائم درد شکمی، مشکل در بلع، تهوع و استفراغ، سوزش سر دل و وجود خون در تحرکات روده را بررسی کرد.
علاوه بر آزمایشاتی که ذکر کردیم، آزمایش های دیگری هم انجام می شوند که عبارتند از:
?بیش تر بخوانید: آیا با مزایای جراحی لاغری آشنایی دارید؟
بعد از اینکه تمامی آزمایش هایی که ذکر کردیم را انجام دادید، انجام جراحی لاغری به ارزیابی توسط پزشکان زیر نیارمند است: